Byggeri
3 mins read

Landbrugsskole i Hammerum omdannes til boliger

21/10/2024, 10:56
Luftfoto af Agroskolen i Hammerum, der skal omdannes til boliger.
Agroskolen i Hammerum skal omdannes til boliger. Foto: Agroskolen.
Agner Clausen Agner Clausen
Like 0

Herning er i vækst. Der kommer flere borgere til og der skabes flere arbejdspladser, en udvikling man i Herning mener vil fortsætte frem til 2033. Derfor er der brug for nye boliger. Nu sætter kommunen den gamle landbrugsskole i Hammerum i offentligt udbud.

Agroskolen i Hammerum fusionerede i 2018 med Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier og udvidede dermed skolens rækkevidde og kapacitet, der gjorde det muligt at tilbyde en bredere vifte af uddannelser og faciliteter til eleverne. Nu rykker Agroskolen endnu tættere på skolens øvrige uddannelser, hvor de rykker ind i splinternye lokaler i Herningsholms campusområde på Lillelundvej.

Skolen har siden 1928 spillet en stor rolle i nærområdet, og nu skal skolen på en ny måde bidrage til Herning og til lokalsamfundet. Terkel præst Berthelsen, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, der skal formidle salget, peger på behovet for nye boliger i Herning:

“Herning har i en lang årrække fokuseret på at være en attraktiv kommune for erhvervslivet for at tiltrække yderligere arbejdskraft, og det smitter selvfølgelig også af på bo­lig­si­tu­a­tio­nen i byen. Vi har over de senere år været med til at formidle rækkehuse og lejligheder både som ejerboliger, men også som lejeboliger og in­ve­ste­rings­ejen­dom, og det er vores klare opfattelse, at den demografiske udvikling i Herning gør, at et område som Agroskolen vil være attraktiv at udvikle til både lejligheder, såvel som 1 plans rækkehuse.”

Michael Fanø, partner EDC Erhverv Poul Erik Bech Herning, siger omkring ejendommens gode beliggenhed:

“Ejendommen er lokalplanlagt til boliger og er placeret i et attraktivt område i Hammerum, tæt på naturen, indkøb og skole, og på få minutter har du adgang til mo­tor­vejs­net­vær­ket, så derfor vil man kunne udvikle boliger, som vil tiltale alle tænkelige målgrupper. Lokalplanen rummer teoretiske 17.805 byggerets m², som kan udnyttes enten ved at opføre en ny bygningsmasse, eller en kombination af nybyg og renovering af eksisterende ejendomme.”

Ifølge Tonny Broberg, projektchef hos EDC Projekt Poul Erik Bech, har virksomheden erfaring med salg af skoler i området:

“Tidligere har vi solgt Hammerum Skole i offentligt udbud. I dag er den tidligere folkeskole omdannet til et se­ni­o­r­bo­fæl­les­skab med 24 lejligheder og 20 rækkehuse, som EDC Poul Erik Bech efter opførelse solgte til en dansk investor. Skoler byder ofte på mange spændende m², hvor tidligere aula, idrætssale eller evt. kontorer/klasselokaler mv. kan bruges som gode fællesarealer til boliger eller kontorformål på sigt. Dette ser mange udviklere som en attraktive måde at stifte sekundære arealer til en fæl­les­skabs­for­mål, uden at betale fuld pris for nybyg.”

Han mener at erfaringerne fra dette salg, kan komme formidlingen af landbrugsskolen til gavn:

“Vi kender alle processerne i forbindelse med udbud og salg af ejendomme til omdannelse, og har et godt indblik i, hvilke udviklere og investorer som kan have interesse i at købe en skole og omdanne til et moderne boligområde. Vi glæder os til at bistå Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier med salget af deres markante ejendom. Hvad det præcis ender med, vil vi ikke blande os i, men vi står til rådighed overfor potentielle købere, som ønsker at vide mere om ejendommen, området eller den demografiske udvikling i Herning og omegn ift. boligtyper, rumfordeling eller anden relevant information,” siger Tonny Broberg.

#edc #herning
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0